Generell Info
Utstilling på hotellet

Kari Elisabeth Haug, født 1956 i Kråkstad i Ski, bor i Sande i Vestfold og er en norsk prisbelønnet kunstner med internasjonal karriere. Hennes kunst er representert i permanente museumssamlinger i USA, Danmark og Sør-Korea.

Internasjonalt gjennombrudd 2008
-Oppdaget av Saatchi Gallery, London, deltok på Biennalen i Firenze 2009. Hennes verker er vist i Asia, USA og Europa; 56 gruppe, 24 soloutstillinger og 22 utmerkelser.
Viktige hendelser: En hyllest til Edvard Munch, Munchjubileet, Roma, Musee du Louvre og Eiffeltårnet, Paris, Museum for moderne kunst, MEAM, Barcelona,og Contemporaries at Uffizi, Uffizi Museum, Firenze.
På forsiden av italiensk magasin Effetto Arte og årboken Eccellenze og omtalt i utallige publikasjoner. Mottatt Premio Grande Maestro og Art and Science Award i Italia. Ble som eneste norske kunstner invitert til Paris for å motta utmerkelsen woman`s Essence, 2017. Mer info www.kariart.net (CV)

-Abstrakt og ekspresjonistisk uttrykk, fokus på aktuelle samfunnstema, menneskets psyke og hvordan det lever i et komplisert, moderne samfunn. Eksistensielle spørsmål sentralt. Åpen komposisjon og energiske strøk symboliserer livet med muligheter og endring.

Streken er livsnerven og urkraften. Hun har utviklet sin egen stil og nektet å akseptere grenser bestemt av det etablerte. Inspirert av bl.a. Munch, Picasso og amerikanske ekspresjonister som Willem de Kooning og Jackson Pollock. Mer info www.kariart.net (about)

-«Italia in Arte» sier hennes særpreg er med på å fornye samtidskunsten, Dott Salvatore Russo skriver; Haug beskriver de ulike tilstander i den menneskelige sjel gjennom et uformelt billedspråk. Gjennom sin visuelle symbolikk vil hennes kunst komme til å få stor betydning.
www.kariart.net (critics)

-Haug har permanent utstilling på Holmsbu Bad der «Holmsbumalerne» holdt til for rundt hundre år siden. I atelieret på Bjerkøya i Sande ønsker hun besøkende velkommen etter avtale eller til annonsert «Åpent Atelier», (27.-28.mai og 17. og 18.juni, kl 13-17). Ta kontakt for et møte og hør om hennes kunst.
Neste utstilling; Galleri Varden, Jeløy, Moss, 17/9-8/10.
Mer informasjon på www.kariart.net og sosiale medier, FB, Instagram, Linkedin og Twitter.