Generell Info
10-års-jubileumsutstilling på Holmsbu Bad i sommer «Den nye tiden»

Collage-utmerkelserI år er det 10 år siden vår huskunstner Kari Elisabeth Haug hang opp sine første bilder i oppholdsrommene på Holmsbu Bad. Vi er stolte over å ha maleriene hennes på veggen. Kari Elisabeth har i løpet av disse årene oppnådd internasjonal anerkjennelse, hun har hatt utstillinger over store deler av verden, mottatt utmerkelser og hun pryder forsiden av flere internasjonale kunstmagasiner.

Holmsbu Bad har lang tradisjon når det gjelder kunst. Hotellet har gjennom tiden fungert som storstue og samlingssted for malere og kunstinteresserte. I perioden 1911-1961 blomstret den såkalte «Holmsbukolonien» opp, de regnes for å være den største kolonien av malere i Norges kunsthistorie.
Spisesalen på Badet ble laget av maleren Erling Clausen i 1938 og er bavart.

Kari Elisabeth har kalt sin jubileumsutstilling for «Den nye tiden».

 

Plakat 2016Jeg ser på det som en ære å få være kunstner på Holmsbu Bad. Jeg er ydmyk , jeg synes liksom jeg kan kjenne et «nærvær» til malerne som var her, og undres over hva de var opptatt av, hva de tenkte og hva de ønsket å formidle. Jeg skjønner at naturen var viktig, lyset og storheten i den. Flere av dem reiste utenlands og fikk påvirkning derfra.
Med temaet «Den nye tiden» ønsker jeg å vise på hvilken måte jeg er opptatt av samfunnet vi lever i. En ny tid innebærer «endring». Jeg har tidligere arbeidet med temaer som «Changes»-a tribute to life, «The Power of being» og «New direction».

Jeg bruker energiske strøk og liker at de har en åpenhet i seg slik livet byr på muligheter og nye utfordringer. «Hånden» er med i mange av motivene mine som symbol på kommunikasjon og at vi har en kraft i oss til å «utrette». Å strekke ut hånden blir helt avgjørende for et velfungerende samfunn fremover «den nye tiden».

Utstillingen åpner søndag 19.juni kl 15.00 og varer ut juli.

Hyggelig om du vil komme på åpningen. Kunstneren vil være til stede og fortelle om sin kunst.

www.kariart.net

Leave a comment